 
         
         
    Bonito nudi pomoć i kod spremanja zimnice u vidu svojih dodataka za konzervisanje u koje ubrajamo: konzervans, limuntus i vinobran. Ovi dodaci su neizostavni kod spremanja zimnice za svaku domaćicu.
 
                Energetska vrijednost:
Proteini:
Ugljeni hidrati:
Masti:
So:
*Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda
Savršen dodatak koji će svaki džem brzo i lako pretvoriti u najslađu poslasticu za vaše najmilije. Skladan spoj voćne svježine i Boni džema vaša čula će odvesti u novu dimenziju. Ukus šljive dodatno će obogatiti ukus vašeg džema ili marmelade. Boni džem šljiva podrazumijeva odnos 2:1, na 1 kg voća potrebno vam je 400 g šećera.
 
Priprema: Očišćeno voće po želji usitniti ili ispasirati. Sadržaj vrećice dobro izmiješati s 2 kašike šećera, a zatim mješavinu izmiješati s pripremljenim voćem (1 kg). Zagrijavati uz povremeno miješanje do vrenja. Dodati preostali šećer, pustiti da masa prokuha, te kuvati još 3 minute uz neprekidno miješanje. Po potrebi skinuti pjenu i vruće puniti u zagrijane tegle. Zatvoriti teglu poklopcem na navoj, okrenuti je i ostaviti da odstoji 5 minuta.